Biskut raya tart nenas

Salam hai maaf sy nak bertanya kandungan sy bsru 6w3d sy teringin sngt nak mkn biskut tart nenas...soalan sy xde mslah kan kalau kita mkn sbb tu jem kan melainkn btul² fresh buah nenas kan #bantusharing

7 Balas

Setiap org tak sama,mcm member saya masa mengandung boleh mkn nenas fresh alhamdulillah selamat ja bersalin... tapi pengalaman saya sendiri pula masa tu kandungan lebih kurang 6 minggu mcm tu.. mungkin asbab sama,atau mmg ditakdirkan bukan rezeki saya...teringin sangat nak mkn tat nenas sbb mmg minat sgt kuih tu,mmg dah dipesan mkn sekadar lepas teringin..bila dah mkn tak rasa apa,mula lupa diri..mmg pulun sungguh mkn...last sakit perut menyucuk..dlm berapa hari turun darah😞...masuk wad...keguguran...,suami,mak pujuk katanya tak dak rezeki,doktor pun ckp kandungan x menjadi, TAK DAK KENA MENGENA bab mkn...tapi tetap rasa bersalah... bila ada mulut2 salah kan sbb lupa diri masa mkn tat nenas tu mmg sedih sgt.. tapi pegang kata suami..belum rezeki lagi,asbab je semua tu ..lepas 6 bulan sy keguguran,saya mengandung pula,mmg apa2 lepas tu mkn hanya utk lepas rasa teringin ja...alhamdulillah skrg baby dah 1tahun 6 bulan..

try sikit dulu. kalau okay, boleh teruskan makan. tapi jangan berlebihan.

bab mkn nie ikut org sis.. x berani nak komen.. ade yg ok, ade yg x ok..

Jem nanas, buah nanas boleh makan.

jam atau buah dua dua boleh makan

cuba sikit dulu

mkn sikit dlu