Perut Mengeras Bulan Puasa

Salam hai ibu semua, ada yang jadi macam saya tak, skg dah 35weeks + bila puasa perut jadi mengeras. Tapi bukan mengeras yg lama laa dan tanpa rasa sakit apa². Adakah bila jadi macam tu, ibu tetap terus berpuasa atau berbuka ja? #ingintahu #SeriusTanya

6 Balas

normal la perut mngeras tu kan kontraktion palsu. selagi dy gerak ok je puasa. sy ni asal pkol 4 ja muntah2 lembek nau. mmg pkol 4- buka puasa tdo je hahaha

2mo ago

xda alahan. dh puasa perut kosong ad gastrik sma. xpa ok laa dh pkol 4 bru lembek so tahan jela haha