Perut Mengeras Bulan Puasa

Salam hai ibu semua, ada yang jadi macam saya tak, skg dah 35weeks + bila puasa perut jadi mengeras. Tapi bukan mengeras yg lama laa dan tanpa rasa sakit apa². Adakah bila jadi macam tu, ibu tetap terus berpuasa atau berbuka ja? #ingintahu #SeriusTanya

6 Balas

Lebih baik berbuka ye sis kalau perut dh mengeras. Last week i pun jdi mcm tu pkul 4 lebih mengeras dh berbuka pun dia still mngeras skjp2 then bertmbah kerap bila gi hospital i kena warded and dr kata mild contraction and tk digalakkn puasa. Btw i pun 35weeks. Sbb bila dh 35weeks takut bila contraction dtg bila2 boleh bersalin sis lemah and tak ada tenaga nnti.

2mo ago

alhamdulillah tima kseh byk² sis.. tulaa sy ingatkan biasa² ja perut mengeras nie. rupanya ada masalah. tambah plk nak dkt bersalin nie takut jadi apa² ja. sbb tak cukup bulan lagi