Mitos vs fakta

Salam, disini ada mom sarawakian spt sya? Apa pendapat korg ttg pantang larang nenek moyang kta. Lain bangsa lain pantangnya. Sebab sya berjiran dgn cina, melayu dan india, kan sya sdg pregnant, jd jiran2 sya sibuk ingatkn sya pantang itu ini. Sya pula jenis profesional, sya tak ambik pusing pun nasihat dorg. Klau ikut pantang sangat, tidak buat kerja rumah lah sya. ?

1 Balas

Saya pun dari sarawakian juga, bagi sy pantang larang tu terpulang pada diri kita sdri nk pcaya atau tak. Boleh dgr tapi tak smsti semua Kita kena pcya ...klu boleh jgn terlalu fikir kan sgt,nanti awak yg stress dan tak baik utk kandungan, klu tlampau dgr semua pantang larang tu , semua bnd Kita tk boleh bt.🙂