Musykil tentang diri saya

Salam and hi. Di sini sy ingin bertanya tntg masalah sy. Sy kerap sakit pinggang dlam seminggu tu. Lama tu sy buat upt test. Naik double line samar2. Kadang rasa perut cramp, sakit pinggang, payudara sakit, betis kejang atau lenguh. Seminggu lepas tu, sy pergi ke klinik doc tanya bila last period. Doc check, sy dalam 4weeks mcam tu kalau btol pregnant.. Sy dtang klinik utk scan tp doc cakap tak boleh scan lg sbb tak nmpak kalau 4weeks. Boleh repeat upt jela. Sy buat upt di klinik tp negetif. Sy tnjuk upt samar tu dekat doc, doc cakap ni belom tntu pregnant. Tp skrg sy dah delay period 3 hari. Ptot ke sy pegi klinik utk scan balik ke kena tggu lg 2 mnggu kalau sy tak period jugak? Hrap ade yg sudi berikan pendapat. Sy akan sertakan sekali gmbar upt tu. #ingintahu #bantusharing

Musykil tentang diri saya
23 Balas

mungkin sis boleh test upt lg seminggu klau still delay period..klau confirm double line, boleh buat blood test untuk confirmkan pregnant.. scan dlm 6 week ke atas in shaa Allah boleh nmpak dah.. semoga ada rezeki sis..

saye same mcm awk.2bln xdtg period wat dekk jer..3bln xdtg lg..wat dekk jgk last nk msk 4 bln xdtg period mule debar asal xdtg² lg period..sekali scan dah 15weeks dahh 😅😅.saye pon 2 kali test upt negatif manjang.

3y ago

kira nye mmg test upt negatif je la ye? tahu2 pregnnt?..saya pon dh delay period 18hari...upt negatif...risau juga nape xperiod2 ni...every month on time je selalu...doakan sy ye sis😊

Saya punya result upt pun mcm ni masa lewat 5 hri period.alhamdulillah skrg usia kandungan sya dah 30w2d just think positive, jgn stress2 dan banyakkan rehat, jgn angkat benda berat2 tau🤗🤗

Saya check upt masa tu umur anak saya dalam 4 weeks kot.. tapi saya tak scan. Saya tunggu je sampai 10 weeks. Saya gi klinik scan, buka buku pink terus

kalau sy naik line 2 je mmg comfirm prengnent walaupon samar2..4x kandungan 4x mcm 2 la..sy lewat 2 3 hari trus cek upt..mmg lekat..

sy dlu pun mcm situasi sis. check dkt klinik negatif. dktor sruh tgu 2minggu. dtg blik scan nmpk kntung dh.

makan folic acid. makan makanan yg sihat. tunggu few weeks. i rasa you positive♥️

macam kisah saya ! . saya sarankan untuk sis tunggu seminggu then check upt lagi .

jenis ni slalu naik line tipu .. dah terkna dua kali esok2 tuu period 😭

pn boleh beli upt yg mahal yg boleh detect awal mcm jenama blue rs nye