Keliru. Mohon Pendapat

Salam dan Hai para ibu ibu. Saya nak tanya, saya preggy 9w5d. On week 6 until 7 saya pv bleeding. Dah jumpa Pakar O&G, dah buat tvs scan. Alhamdulilah, baby okay dan ada heartbeat. Syukur sangat2. Mula tu, doktor sahkan threatened miscarriage. Masa ni down sangat. Tapi, atas sokongan serta dorongan encik suami dan ahli keluarga, saya kembali bersemangat dan selalu berfikiran positif. Saya minta ibu ibu mendoakan agar kesemua urusan saya dan ibu ibu yg hamil dipermudahkan oleh Allah swt. Cuma saya keliru, saya boleh ke solat seperti biasa? Pv Bleeding saya on & off. Kdg ada spotting sikit. Perlu ke saya mandi junub? Minta pendapat ya ibu ibu. Sekian, terima kasih 😊🌹#1stimemom #firstbaby #pregnancy

1 Balas

kalau masih pregnant tu bukan darah haid jadi perlu solat seperti biasa. sebelum solat kena pastikan pakaian bersih dari darah. sumbat kapas kalau masih bleeding untuk solat. semoga dipermudahkan semua urusan

2y ago

Terima kasih ya 😍🌹