Normal ke kuat sentap lepastu nangis?

salam dan hai mommy2 semua, first pregnant baru 13minggu. alhamdulillah muntah2 ke apa memang tak ada. kadang rasa tertanya betul ke tngah pregnant ni. hmm. nak dijadikan cerita, baru2 ni teringin sangat nak makan telur rebus air asam, tengok dekat FB puncanya. balik rumah mak, mak pun tatau cara buat sbb tak pernah makan. time tu juga meraung nangis2 macam apa je. bila husband cakap nanti cari resepi kita buat, rasa cam tak boleh nak terima. perasaan tu jadi macam2. sampai cakap dalam hati 'punya lah senang jaga aku, tak payah pening kepla tengok aku sakit ke apa, tapi aku minta telur rebus je tak dpat' . sudahnya balik rumah dgn hati kecewa, tadi baru mak bagitahu nnti singgah rumah, mak masakkan. pun nangis juga ? suami tegur jangan kerap nangis, tapi menaip ni pun bertakung air mata ?? mohon pencerahan memang normal ke? atau saya yang mengada? ini baru first time terasa nak makan something, sebelum ni tak ada pun. terima kasih sudi baca. cuba share pengalaman mommy2, ad ke macam saya?

1 Balas

Normal sis percaya la. Sbb sye pun mcm tu haha. Semalam, sye nak breakfast makan roti canai, sye punya nk mkan tu dri minggu lepas lagi. Roti canai yg sye suke ade 2 tempat je. Nak dijadikan cerita yg tmpat first tu asyik tutup x thu kenapa. So kedai yg kedua dekat area office. Punya la semangat pegi kedai, order bungkus sbb nak bg husband bawak balik skali (husband hntar pegi keje). Tnggu punya tnggu dekat 20 minit tak siap2. Berdiri kaki da lenguh dgn panas nye lgi. Last2 sbb sbelum sye order bungkus pun ramai x dpat lagi terpaksa la sye cancel order sye tu. Dia punya terkikan tak dpat mkan smpai melalak dlm kereta taw 😂husband siap pujuk ckap esok kita dtg lagi. Sye jawab x nak esok nak skarang. Klau esok baik tahun depan je dtg balik. Tak pasal2 husband pun kene tempias. Tpi mmg sedih bila xdpat mkan ape yg kita nak kan.huhu