terlalu makan petai

salam bumil.. terlampau kerap mkn petai mentah & masak. ada effect x pada baby ??? tp ada 3 bulan dh sebelum nk due . mcm dh nk stop dah mkn petai..

6 Balas

Ada sy tgk kt tt. Video sorg misi dy pesan 7bulan or 8bulan ke atas jgn ambik benda berbau cm petai. Sbb nnti bersalin akn berbau. Sy pm xpasti betul ke x sbb xdea pengalaman

Saya try mkn petai bdn jadi angin2 ..sepanjang hamil ni 2 kali makan 2 kali sakit badan..Berangin satu bdn..tapi ngidam..Dh masuk 3 trimester ni x berani nk mkn🤣

rasanya xde masalah kalau nak makan cuma sy ada terbaca kalau 2 bulan sebelum beranak elok jgn makan nanti air ketumban busuk hahaha 😂

2y ago

sbb tu nk stop dh skrg 🤣🤣🤣🤣

saya pregnant kedua ni kuat makan petai 😅 pantang nampak je .. ulam2 ni bagus untuk kesihatan puan

kn stiap kli checkup kena check urine. x bau petai ke sis? sy teringin nk mkn smbal petai

2y ago

Saya sehari seblum ada makan tapi xda bau pun😂😂 sbb kena tgok jugak cara masak..Yg penting kerap minum air

tak silap kena makan berpada2x juga , tak ingat sbb apa.

2y ago

https://my.theasianparent.com/makan-petai-ketika-mengandung?utm_source=question&utm_medium=recommended yg ni sis saya ada baca, tapi saya makan je. just tak selalu sbb kena g kk selang sehari, jenuh juga. 😂 .