boleh tak makan telur mata cair tu?

salam boleh tak makan telur mata cir tu saya lamaaa sgt x makan n teringin nak makan.. nak makan dgn sambal

5 Balas

seeloknya elakkan sebab telur masih mentah. tapi kalau awak teringin sangat, awak beli telur yang telah dipasteur. selalunya telur ni kalau kat pasaraya diorang letak dalam chiller, bukannya terdedah kat luar macam telur papan tu. telur yang telah dipasteur selamat untuk dimakan kalau nak buat telur separuh masak.

kalau sy, sy makan je sebab sy yg masak sendiri telur tu. yg penting telur tu basuh dulu sebelum masak. kalau risau berlebihan baik jangan makan. jenis sy, sy makan je apa yg sy nak makan tapi jaga kuantiti..

Boleh je tak ada masalah. Just make sure sebelum masak tu cuci bersih telur tu. Kuman pada kulit telur tu. Kalau cuci bersih InsyaAllah selamat je.

x bleh mkn doc sendiri pon x bg mkn ape yg x msk

Tak boleh sis