Ibu darah O+ dan Anak A+

Salam betul ke klau ibu darah O+ dan anak darah A+ ,,bayi kuning lmbat trun ,,klau ada petua bagi tahu saya tq..

1 Balas

Bila blood type ibu dan anak berbeza, ya boleh membuatkan jaundice lambat turun. Tipsnya kerapkan penyusuan 1-2 jam. Kena jaga betul betul jadual susu baby. Jangan culas. Nak senang boleh set alarm setiap 2 jam supaya tak terlepas waktu menyusu. Baby jaundice banyak tidur. Jadi nak kejutkan baby waktu menyusu tu boleh buka bedung dan biar baby shirtless, geletek kaki. Ini tips daripada paediatrician anak saya. Pengalaman saya, anak prolonged jaundice 2 bulan. Reason prolonged due to different blood type. Saya B+, anak O+. Saya cuma jaga jadual susu baby sahaja. Baby fully BF.