baby prem 34 mggu

salam.. bby saya prem 34 mggu.. 2.28kg..discaj dr SCN lepas 9 hari.. hari ke 10 g check kuning & timbang kt KK berat bby 1.95 (weight loss 14%)..hari ke 11 timbang lg di KK 2kg (weight loss 12%)..hari ke 13 & 14 maintain 2kg.. lps tu doktor suruh admit blk SCN sbb tak naik².. sekarang doktor plan utk feed bby di SCN.. siapa ada pengalaman? sy rasa mcm nak discaj die bagi susu kt rumah je..

1 Balas

Hi sis, dulu sy paksa bgi susu kt baby setiap 1jam 2oz keatas. Mmg mnjadi. Jaundice pun cepat turun