Baby 5 bulan baru start makan

Hi/salam baby saya baru 5 bulan dr dah sarankan utk start makan. Jadi saya dah start bg makan and bg baby minum air mineral spritzer. Dah 2 hari, baru baca spritzer tak boleh utk baby. Dan kebetulan baby mcm constipation. Soalan saya takpe ke saya dah terbagi atau perlu pergi check dr? Utk masalah constipation, baby saya direct bf, apa boleh saya buat? Terima kasih semua

2 Balas

Hi sis sory nk tye, anak saya pn 5 bulan skrg, mcm mana sis tau yg anak dh ready utk makan ya, so far baby ok x trima makanan?

10mo ago

tumpang tnya jgk. anak saya baru nak masuk 5bulan, ciri2 tu dh ada dkt dia. mcm mna ya nk explain dkt nurse nnti yg dia dh sedia utk makan? everytime saya mkn dpn dia, dia mesti mengunyah, x pun tarik tangan saya bawa ke mulut dia.. bila saya x bg.. dia menangis / marah..

better check.. bezakn air mineral, air masak and air minuman.. saya pn masih lg belajar utk bezakn ketiga² air nie..