Baby berak 2-3 kali

Salam baby mommy biasanya berak berapa kali sehari ya? Normal ke kalau baby berak 2-3 kali sehari? Baby 7 bulan

2 Balas

Bergantung pada bowel movement baby. Seeloknya min 1x sehari. Anak saya 4x sehari. Nak tahu normal atau tidak, awak pantau tekstur dan warna najis anak. Kalau cair tiada isi, itu cirit. Jadinya tidak normal.

tgok najis dia okay tak. kalau kata lebih 5kali keatas tuh patut risau juga, takut cirit ke apa. kena pantau dia mcm mana,