Tentang puting botol susu . Puting botol anti tumpah dan slow flow. Baby 7 bulan masih guna puting S

Salam .. ank sy dah 7 bln tp still minum susu guna puting lama yg pkai masa newborn. Botol tu jenama disney baby anakku 0+month pnya dan anti tumpah. Masalahnya sy cri yg sma mcm tu tk jmpa. Tak tahu limited ka apa. Sy dah try pgeon ank tnk, tolak susu. Brand ankku pun try yg x cut tnk pstu suka terpenyek, beli botol baru anakku gmbr burung hantu 0+month tp flow laju dan tumpah kalau trbalik. Skli lg bli botol susu disney baby yg corak love2 tk tulis brpa bulan, tnya pekerja kedai kata utk newborn, skli balik tgok susu kluar laju kat puting tulis saiz M .. last choice Igt nk try brand avent, tp tkut ank tnk dh la mahal. Ada tak yg murah2 sikit yg jual kt manjaku ? Kalau beli brand avent tu muat tk dgn botol anakku ?? Avent anti tumpah kan? #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

5 Balas

Ya, anti tumpah. Anak saya pakai Philip Avent. Now 1y9m masih lagi menggunakan puting saiz 0+ month. Awak cuba la dulu. Botol susu ni awak kena try and error. Penerimaan setiap baby tak sama. Puting Philip avent tak ngam dengan botol anakku. Memang designated untuk brand dia sahaja.

7mo ago

Saya pernah beli di official store dalam shopee, physical store Mothercare and Babyshop. Oh ya Manjaku pun ada jual. Tak silap dalam Lotus's pun ada jual. Setakat ini harga sama. Anak saya pakai PPSU Bottle 5oz, RM85.

Cuba cari teat or puting saja dekat shoppee. Saya rasa puting yg mempengaruhi tumpah or tidak kn? Mana2 puting yg saiz kecik ss or s memang x tumpah if terbalikkan. Lepas tu tengok botol jenis wide neck ke standard untuk beli puting nya tu. Baru ngam dengan botol.

brand tiffany baby pon ok sis.. anak saya first try terus suka.. dia mmg anti tumpah even anak bg jatuh... saya guna brand tu dri anak 5 bulan and now dh 11 bulan lebih still guna brand tu.

bli kt shopee sis murah sikit dr mall..

7mo ago

ok thank awak 😁

haah avent pun ok sis anti tumpah

7mo ago

ok thank awk