Tk berak dh seminggu

Salam Anak sy baru 6 bulan dan dah start mkn tp die seminggu dh tak berak Dlm tepoh die mnyusu badan sebelom ni pon mmg berak pon seminggu sekali tp nurse KK ckp takpe sbb die fully breastfeeding Ada tak yg masalah mcm ni boleh share ? Anak mkn nasi yg di blend halus dn sngt cair

1 Balas

klu full bf normal lah mcm ank sya 10 hari kadang 12 hari sekali dia berak.doktor pun ckp normal asal kan najisnya lembut or cair tak sembelit or keras,dia aktif perut tak kembung tak keras masih mkn or menyusu mcm biasa tu kira normal