Mata berair dan bertahi. Mata putih menjadi merah

Salam, anak saya baru 7 hari. Tapi mata dia berair dan jadi tahi mata yg tebal. Mata putih dia pun menjadi merah. Ada cara untuk sembuhkan? Dr kata normal sbb kuning anak. Tp kuning anak tak tinggi dan dr dah discharge kan dari check KK hari nie. Cuma saya nak mintak cara sembuhkan.

2 Balas

Mata berair bertahi ok sbb ada saluran belum matang. kalau merah, kena rujuk doktor. eh dah rujuk doktor.. 😁 saya bersihkan je tahi mata dgn kain basah air suam. mata anak tak merah