IBU YANG TAK AKTIF

Salam, ade IBU2 y sebelum ni khususnya suri rumah y baru hidup berdua y tak aktif semasa mengandung contohnye sekadar buat keje rumah y ringan spt masak,mengemas , bsuh n sdai baju selebihnye duduk n baring smbil tunggu suami balik keje. Betul ke bersalin nanti payah dan susah mcm lmbt bersalin,laluan x bukak dan sebagainya berbanding yang bekerja dan aktif. Boleh share pengalaman IBU2 ?. #37minggu

2 Balas

Hahaahahahah dulu ada orang cakap macam tu jugak kat saya. Tapi, pengalaman saya, anak pertama, saya masuk labor room pukul 10pagi (setelah induce 3kali tapi jalan bukak cuma 2cm), saya bersalin pukul 3petang. Pada saya, saya lebih suka anggap itu rezeki dari Allah 😊 Alhamdulillah, 3kali bersalin, semuanya tak melebihi dari 5jam dalam labor room. Semoga Allah permudahkan urusan puan dan saya bakal tiba nanti 😊

5y ago

Mungkinlah ye..bergantung pd rezeki. In shaa Allah. Sama2 Allah mudahkan urusan kita bersalin dan berpantang dengan jayanya. Aaminnn. Tq share puan 😊

Ank slung sy mcm ni, dduk rumah x buat ape pun tapi czer sbb lebih makan kambing week 38... Ank 2nd aktif jaga anak slung, kemas rumah ape smua tapi still czer sbb pecah ketuban lebih 12 jam tapi tak bersalin jgk... Jalan bukak 3cm, doc bukak kan jalan pun still sama 3cm jgk...

5y ago

Oh mcm tu ye..tq share ye. Kire depends jugak pada individu ye.