Iron drip di hospital

Salam, ada tak ibu ibu berpengalaman kena iron drip? Saya 37 minggu dan hb 9 sahaja, jadi esok kena masuk iron drip, soaalan saya 1. Berapa bag/ pack iron akan dimasukkan? 2. Ada ibu ibu yg ada side effect tak lepas iron drip? Terima kasihh #firstmom #ingintahu

2 Balas

1- ubt tu dlm botol kecik2..brp dos tu bergantung pd kiraan dktr. sy haritu 7 botol kecik..and ubt tu dicampur dgn 1 pack saline. so 1 pack saja. 2- klu ada alahan , 20 minit pertama misi akn notice. klu xde apa...teruskan smpai habis 1 pack. lps habis drip..cabut semua tu ada pening2 sikit la..kena rest kejap.

3w ago

Baik terima kasih sis

1. 1beg shj sis 2. Alhamdulillah takda pulak dkt sy sebelum iron hb sy 8 je cucuk iron alhamdulillah naik dh . Cuma dkt kk sy 20minit tu dia akn monitor kita sama ada pening , sesak nafas , tak selesa nurse pun akn monitor heartbeats baby jgk..

3w ago

terima kasih ya sis