masih 3cm tapi blum bersalin

salam ada tak dlm group ni..pengalaman bukaan brsalin 3cm tpi xde progress ap2...saya start bukaan 3cm dlm 36minggu6hari..skrg dh nak msuk 38minggu msih xde progress ap2...ada tak tips cpt bukaan..saya hri2 brjalan/turun naik tgga/buat senaman buterfly tpi still non progres..baby still gerak mcm biasa..😅..hope ada yg jwb lah..tq..☺️♥️#seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

Salam. Kalau saya lambat bukaan juga tapi 1cm then seminggu juga. Lepas tu ada spotting dan contraction terus ke hospital. Doc tengok baby dah engage masuk laluan. Tapi saya kena induced. So kalau awak ada tanda lain better terus ke hospital. Banyak berdoa, cuba buat jalan itik. Nak kata membantu sangat jalan itik tu depends individu. Moga dipermudahkan

2y ago

ok awak..☺️ buat masa skrg ni just contraction palsu je..klw smakin kerap..dlm 10/5 minit skli..trus ke sana..☺️ lagi pun dh 38week dh kan..saya nk sgt induce..😅 tpi xboleh doc xbgi..sbb saya xde skit ap2..xpelah doakan saya ye..♥️☺️