berat baby kurang & baby songsang

salam.. ada sesiapa tahu tak macam mana nak tambah berat badan baby dalam kandungan? saya 32weeks baru lepas scan berat baby 1.6kg doktr kata sepatutnya berat kena 1.8kg, dan baby songsang ada sesiapa boleh bagi tips tak untuk baby berpusing? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

12 Balas

Saya dulu baby songsang juga. Doktor kata sebab tidur terlentang tp mmg betul saya tak suka tidur ngiring. Ada yg bg tips tidur duduk & saya amalkan tp tak menjadi pun. Slow2 tunggu baby berpusing. 30w saya rasa contraction. Ingatkan Braxton Hicks rupanya dah bleeding. Pergi emergency nurse kata dah nampak kaki aish taktau la betul ke tak. Last2 kena czer juga. Kenangan 11 tahun lepas. Sis doa yg baik2 tau. Ramai yg baby sempat berpusing even dah nk due. Saya doakan semua tak rasa mcm saya 😭