berat baby kurang & baby songsang

salam.. ada sesiapa tahu tak macam mana nak tambah berat badan baby dalam kandungan? saya 32weeks baru lepas scan berat baby 1.6kg doktr kata sepatutnya berat kena 1.8kg, dan baby songsang ada sesiapa boleh bagi tips tak untuk baby berpusing? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

12 Balas

saya masa scan 32w berat baby 1.59kg je. ni 36w berat dalam 2.2-2.5kg (sbb kerajaan scan dpt lain swasta scan dpt lain) tp baby still songsang kepala kat atas. doc suggest pusingkan baby/czer terus 🥲 try jelah berdoa & buat senaman harap ada masa lagi baby nk berpusing