Production susu menurun

Salam, ada mommies yang kurang susu lepas ambil kecut rahim (Serrin 5mg) atau Citrizine (ubat alergik/ selsema) tak? Susu saya drop daripada 50ml kepada 10ml sahaja. :") Tolong selitkan doakan semoga "Ya Allah Ya Razzaq, Ya Allah Ya Syafii, Ya Allah Ya Qowiyy, moga bertambah rezeki susu buat Alisya Husna, semoga direzekikan Alisya Husna sihat & dapat discharge cepat. Umi rindu"

2 Balas

Tertanya, kenapa ambil ubat kecut rahim? Doktor prescribed? Memang ada kajian sebahagian ubat selsema bg susu drop. Saya sakit telinga, doktor prescribed Larotodime (yg juga ubat selsema) . Saya maklumkan doktor yg saya susukan anak. Doktor kata makan Laratodime jika perlu. So, saya ambil Laratodime bila tak selesa. Alhamdulillah pengeluaran susu saya ok. Ikut pada badan masing-masing ya. Awak banyakkan skin to skin bonding dgn baby dgn penuh kasih sayang. Direct feeding pun ok pada waktu yg sesuai dan pantau pengeluaran susu. Minum air kosong secukupnya dan elakkan stress ya.

1y ago

aa. doktor prescribed kecut rahim (serrin ). patutlah, exactly lepas ambil citrizine tu memang 50 to 10 ml sahaja susu. saya tak dapat skin to skin lagi sebab anak warded dan ada wire. doakan dia sihat dan pulih sempurna ya. ❣️ terima kasih atas info.

Oh baby warded. Mudahan cepat pulih dgn baik tanpa mudarat

1y ago

allahumma amin. terima kasih sis Nuur