Czer mom Preggy awal

Salam, Ada ke yg bersalin czer mengandung lagi dlm jarak yg dekat, baby baru 6 bulan, please Bantu sy, sebb saya Buntu, sy down habis, bagi pndgn ap yg perlu dibuat, jgn kecam sy #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

ada ambik perancang tak? kalau sis ambik perancang then pregnant itu mmg rezeki allah nk bg dekat sis. kalau sis mmg xambik perancang then pregnant mmg tak boleh buat apa. boleh teruskan je. sebab benda dh berlaku. awak dn husband awak kena 22 kena memainkan peranan dlm hal ni. bukan sebab awak kesian husband awak then okay. bila dh hamil awak yg stress/down semua. jangan takut. jumpa doctor. doctor akan nilai tahap kesihatan awak dan baby awak. hanya doctor yg boleh advise samaada boleh teruskan atau tak. selepas menilai tahap kesihatan awak☺️🤍. percaya dgn rezeki allah. setiap anak2 kita allah dh atur rezeki🌻. lepas ni discuss dgn husband. minta husband bantu apa yg patot. anak dekat ni mmg agk penat. tapi bila besar kita yg senang❤️

Ada… kazen sy… sbbkan dia ttc 14thn… doc tu yg bg dia preggy, stiap kali dia nak amek perancang doc akan elak… kazen sy anak sulung lahir bln12 anak 2nd pn the next bln12… as long as awak memg jaga luka lua n dalaman insyaAllah tade pape… tp doc terus ikat kazen sy sebb dia dah 40… klau awak pegi gov mgkin awak kne basuh la kot 😅

Doktor akan nasihatkan sis mcm mana. Keje sis jg diri, baby 6 bulan dan baby dlm perut baik2. Jgn pikir byk2 dah. Kalau sis mmg ada ambik perancang, lepas bersalin anak kedua, baik ambil perancang dan suruh suami pakai kondom.

assalammualaikum..sy prgnant jrak dkt..skrng tgh tggu hri untk tarikh czer..bby sy bru msuk 1thun.. alhamdulillah tk ad ap2 insyaallah..cme kne jge ..jgn buat krja brt2...sy prgnant mse bby 3bln...

1y ago

anak yang sebelum ni czer juga ke sis?

pg klinik dulu. bagi doctor check whether luka dalam dh elok ke belum. and for those yg pregnant again before 18month after czer, 2nd pregnancy akan czer jugak.

Jangan takut, sis pegi dulu jumpa Dr. Diorang akan nasihat apa yang patut.

Cuba google influencer namee roslan dia pregnant lps 3 bulan czer dulu

pergi cek kt klinik