G6PD . . .

Salam . ad sesiapa pernah ad pengalaman ank ad g6pd ? blh kongsi pengalaman ? saya bru bersalin czer 5 hari .. n ank ad mslah ny ..moga ad yg sudi brkongsi pengalaman .. firstmom here🥰

1 Balas

Nothing to worry about G6PD. U just need to know apa yg anak x boleh makan @ apa yg anak x boleh sentuh, n from there u can control everything. Mcm anak buah sy, die x boleh makan blueberries dan Broad bean. Segala jenis blueberries, jam blueberries ke, roti blueberries ke, air blueberries ke, tart 🫐 ke, NOT AT ALL. No for him. So kitaorg avoid blueberries kt die. Dan die x boleh dekat dgn ubat gegat. Takut die sesak nafas kalau 1 ruang dgn ubat gegat tu. So we all try avoid those thing. 1st thing kena tanya nurse, anak alah dgn apa.. Nnt nurse akan bgtau.