KELOPAK GARAM/GEGATA

Sakan dia naik 😱 tergaru² adek.. Kesian adek nak tidoq pun tak senang.. Ada petua tak nak hilang kan kelopak garam nie.. dh bek g klinik dh .. buh ubat dah selang 2 hari jdy blikkkk ##SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund #ingintahu #firstmom #firsttimemom

KELOPAK GARAM/GEGATA
1 Balas

Saya tak tahu keadaan kulit macam anak puan ni. Anak saya pun allergy habuk dan cuaca. Kadang naik ruam yg dia dok garu. Saya tak pakaikan dia sabun mandi. Saya mandi kan dgn air garam atau mandi laut. Alhamdulillah OK. Baru ni ruam dia teruk sejajar bahagian belakang, Saya guna sabun 999 chlorophyl. Guna nipis je sbb sabun tu kuat baunya . Kandungan sabun tu pun bagus; minyak kelapa, minyak Serai, minyak kayu putih dll. . Anak sy 2 tahun ye. So, saya yakin sesuai lah guna sabun tu.