6w dah start nk rasa loya...

Saja nk kongsi pemgalaman...ni kndungan kedua..stelah yg pertama gugur ketika 8w. Masa awal pregnant xdak rasa lapar xdak rasa pening loya..just rasa biasa2 jaa...xmcm kndungan pertama..rasa lapar ja memanjang. Skrag dah msuk 6w nk ke 7w dah...hari2 dah rsa pening,loya..stiap kali tgk makann beroti dan berkeju...baru pertama kali rasa morning sickness...#pregnancy #1stimemom

1 Balas

alahan mengandung ni bgs sbnrnya. It shows bdn kita react dgn janin yg baru terbentuk n salah satu tanda strong pregnnacy. Sy dlu 1st pregnnacy pn mmg byk mkn je, xde alahan end up gugur. So bila 2nd pregnancy ni start 5w dh rasa loya xlalu mkn. Alhamdulillah dh slmt lahir pn anknya. Semoga awk pn ada rezeki slmt hingga bersalin. Jaga diri elok2.

4y ago

alahmdulillah skrg pregnant, xdak lg msalah mc kndungan pertama... tggu appointment nk buka buku ja.. dulu upt line dah nk msuk 6w pon still faint line..ni xmsuk 5w dah terang upt🤣. hormon tiggi...smpai jd alahan.. smoga kndumgan kali ni..sihat smpai lahir..m