Baby 3.5kg++ 38w 2d

Saiz baby besar sgt ke? Tapi dr ckp normal. Tak nesar sangat. Agak2 seksa tak nak push kalau baby atas 3kg? Sy ni tak tinggi. Tinggi bawah 145cm. Risau tak boleh nak push tetiba kena czer pulak🥲 #firstmom #firstbaby

1 Balas

Mana2 method bsalin sama saja, xperlu takut. Jd ibu kena hadap sebarang unexpected event. Sy dktr kata blh normal (EFW: 3.4-3.6kg) ..sudahnya bila dh dkt LR, sy tpaksa tolak ke OT sbb jln takde progress, tkut bby lemas.

2y ago

Saye haritu scan 34 minggu baby dh berat 2.3 skrg dh 36 minggu 2 hari.. risau berat baby mendadak naekk sbb asik mkn jer saye nii😅😅