hi ibu² .. nak tya,normal kaa scan 6w2d masih xnampak apa²? upt test pon masih samar..

risau smua ada, now trun cairan koko...makin risau..fikir xberenti dari siang tdi ..#ingintahu #bantusharing #seriusnanya Terima kasih bantu ..

hi ibu² .. nak tya,normal kaa scan 6w2d masih xnampak apa²? upt test pon masih samar..
11 Balas

Hee sama laa masa 6 weeks langsung tak nampak apa apa , sampai kene syak keguguran & kandungan luar rahim . Tapi saya positif mungkin masih kecil . Sebab upt positif pekat makin hari . Alhamdulillah 7weeks 6day pegi scan da nampak kantung dan janin kecik comel Alhamdulillah 🥰 tak apa awak tunggu lagi sabar tau selalu positif Insyaallah baby awak ada cuma skrg taknak tunjuk 😍 . Banyak kan rehat . Jangan buat kerja berat jangan banyak berjalan . Mintak doktor ubat kuat rahim

3y ago

ahh² kita sama...masa scan 5w5d blm nmpk kantung bby lagi...now 7w6d dh nmpk kantung n bby sekali cuma doc blm dngar dia punya jantung lagi...tu pun ada lari tarikh due date saya kalau kiraan doc dh 9w4d tapi kena tukar tarikh due date 24/8 ni jumpa pakar

6w still awal lgi. tips sebelum scan, minum air bnyak2 bgi pundi kencing penuh, that way, scan nmpak lgi jelas. cecair koko tu mungkin spotting. mcm tanda baby lekat kt rahim. that's why bleeding sikit. elakkan keja berat, bnyakkan rehat. but kalau berlanjutan, kena check dgn dr.

3y ago

Tp sis saya sampai 12 hari dah spotting tu. darah coklat keluar tp perut tak sakit tak apa .macam mana ye .dah jumpa doktor tp doktor macam ignore just cek darah je hcg hormon prgnant tu .

saya pon sama 6 week pon tak nampak and UPT samar2, cuma dah ada kantung kecik sngt. datang lagi 9 week dah ada heartbeat.. Insyaallah. semoga dipermudahkan ye awk.. tp sy masa 7 week ada spotting so doktor bagi ubat kuat rahim, nama dia dusphaton.

Saya week 10 baru nampak. Masa pergi doktor kata kantung baby semua takda. suruh repeat scan. alhamdulillah rupanya dah 10 week.

rasanya semua org Tak sama....sis kuatkn semangat,percaya pada Allah,nt boleh repeat scan lg 2minggu..semoga Allah permudahkan.

saya minggu ke 10 baru nampak..tu scan tvs..perut sya tebal..lemak byak..tgok pada atas orang jugak

Sama lah saya . 7 week taknampak . Awak macam mana sekarang?

saya 5mggu scan xnmpk..kantung kosong.. 10 mggu baru nmpk

sekarang sis still pregnant tak?

3y ago

saya sblm ni pun mcm tu..2mggu kemudian jumpa doktor lagi n nampak masa scan..sbb masih kecik..sblm scan kena mnum byk air.sampai rasa nk kencing bru doktor scan lagi

awal lg tu