Bayi demam kuning tak turun

Risau pula bila tengok result kuning bayi tak nurun .. masa bayi dalam bilik rawatan kuning okey 7.6 .. hari isnin cek kuning naik jadi 17 .. kena admit wad sebab terlalu tinggi .. hari kedua cek turun 14.1 ...dh boleh discharge wad .. selang berapa hari cek kuning balik jadi 17.4 .. tinggi lagi .. tak tahu nak buat apa .. saya belum lagi makan apa² ubat dan makanan tradisional yang panas² .. hanya makan sup biasa jer dgn syur² biasa jer .. yang halia tu sya belum mkan lagi dari hari bersalin ... skrg dh 8 hari .. boleh bagitahu tak ..apa cara untuk turun kan demam kuning bayi .. sya mmg bagi dia full bf ... asal.nyusu jer berak .. tp knpa kuning dia tak turun² ... harap ibu² bolh bantu sya dgn cara dan tip yang bermakna untuk turun kn demam kuning bayi ... esok kena cek kuning lagi 25.11 ..#seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

1 Balas

klau ikut pengalaman Saya anak2 sye semua kene kuning sebb darah o kn...nk cepat turun Saya mndi 2 Kali sehari ..Saya pkai dye pampers je lepas itu bedung...mlm tido tempat yang terang...klau gelap bole tinggi kn bacaan kuning...minum susu kambing jenama lazz coklat &kurma itu...turun bnyk...Cuba lh..awak yang minum bkn baby ye

1y ago

tq sis kongsi pengalaman .. sya first baby kena kuning tinggi... ank no 1 dn 2 tak pernah tinggi bacaan kuning ... tu yang sya risau sngt .. kesian juga asyik admit jer .. lepas discharge tinggi balik bacaan kuning .. bila admit bacaa okey jer ...