Bila start bagi susu formula and bottle susu?

Risau nk hntr pengasuh, tapi kesian nk bagi baby susu formula. Baby baru 17 Hari. #anakpertama ada yg bagi puting tak dkt baby?

7 Balas

kalau susu byk dah blh start simpan susu n bagi pada pengasuh. TAPI kena jgak tengok pengasuh tu okay ke tak nak tolong kita. Macam saya anak2 hantar pengasuh mmg x ajar bagi susu bdn. Saya mmg bgi susu formula jgak bukan apa kalau pengasuh tu dah biasa xpa.. Kalau x biasa susah bg dia nak adjust time nak panaskan susu bdn. So saya bg je susu formula bila anak nangis terus dia buatkan n feed. Bila balik dr kerja baru direct bf kan anak2 saya.

Anak kita beza sehari. Hari pertama sampai hari ke-4, saya directfeeding tapi start hari ke-5 saya pump susu masuk botol je. Reason sebab nipple saya tenggelam and luka. Saya pernah pump sampai keluar darah dari nipple jadi saya takut nak directfeeding lagi. Risau anak terminum darah tu tanpa kita sedar. Ikut cara sis nak macam mana. Bagi saya semua orang ada struggle masing masing nak besarkan anak 😊

sebagusnya susu ibu adalah yg terbaik puan. puan dh boleh start pump susu utk create demand and supply. insyallah jaga waktu pump, happy2 selalu susu puan akan cukup utk baby. puan boleh amalkan Innate Lacte milkbooster utk meriahkan dan pekatkan susu. boleh whstapp sy utk more info Innate Lactea

pam susu kalau susu badan sis masih banyak..dan susu formula xsemua akan serasi..kena try error jgk kdg2..pilih puting yg orthodontic..anti jongang.. #TAPactiveusers

klu susu byk bole buat stok ( pump) - EBM. tpy klu susu bdn x byk @ semakin kurg bole cuba FM. FM kna try beli kecik2. xde mslh pon nk bg puting pn.

ikut cara awak lah nak jaga anak macam mana pun. jangan ikut org. nak bagi puting bagi je takde masalah pun

kalo xnk bgi ssu fm, puan bleh pum susu