GDM on Diet..

Result minum air gula sudah keluar,doc ckap result "atas pagar"😁..cun2 7.8..so,doc advise refer pakat diet pemakanan.. *Hai ibu2,ada suggestion menu untuk ibu gdm on diet kh?? "#1st_pregnacy..😇😇

2 Balas

Sy pun gdm on diet. Makan nasi 1x sehari jer.. Yg lain makan lauk jer. Kurang kan Minyak or sambal or Kicap yg rasa ada gula. BanyakAn sayur hijau. Ayam or ikan sy Bakar or stim cicah sambal belacan. Pg mnum air Sunquik suam. Sepanjang hari mnum air masak + lemon. Sy xmakan semua Jenis buah kecuali dragon fruit & jambu batu. Makan yogurt 3x sminggu. Bila time lapar biasa sy alas perut ngan roti gandum or milo kosong suam. Bukan 3in1. Biasa 1x sminggu ada cheat day. Makan je apa yg nak makan hahahhaa Nie cara sy laa.. Stakat nie sy dah buat bsp 7x OK jer semua result.