Is It Ok??

Recently baby saya(1 bulan 18 hari) banyak merengek macam tak puas susu(df&fm) menyusu sampai termuntah-muntah. Saya ikhtiar bagi pacifier, tapi tak berjaya, baby tolak pacifier(sebab saya pun tak berapa suka bagi pacifier sebenarnya) Masa menyusu baby akan mengantuk dan tidur, tp sebaik shj susu fm habis@puting susu saya terlepas dari mulutnya, baby akan menangis, merengek. Bila dia berjaya tidur dengan nyenyak, baby akan tidur sampailah ke 3@4@5 jam. Soalan: adakah okay kalau saya tak feeding baby dlm tempoh tersebut? Effect tummy dia tak? Perkara 'drama air mata dan susu' ni dah berlanjutan 3 malam dengan baby saya.

1 Balas

Banyak merengek bukan x de x puas susu. X puas susu ada bnyk tanda. Kena tgk cue feeding. Biasa baby merengek sbb nk kite peluk, kite dodoikan. Cuba bagi pacifier yg orthodontic. Xpun cuba masuk buai. Baby masih kena bedung lg umur gitu risau dia trkjut2 kalau x bedung since baby blm msuk umur 4 bln Awk boleh follow fb baby language utk tahu ragam baby. Jgn stress ya. Jgn overfeed ur baby. Nnti dia akan muntah2 lgi. Ksian baby, perut kecik aje. Nangis x semestinya susu. Maybe sbb x selesa, kembung, nk somthing yg boleh soothing kan dia cnth pacifier, buai, dll