Ubat utk lembutkan 💩

Rasa dah 3/4 hari tak membuang. Nak memaksa tak boleh gak. Ada idea ubat utk senang membuang? Kalau boleh tanak yang pill sebab memang tekak xleh nak telan 😅 Terima kasih mommies 💞

6 Balas

Kalau tengah preggy sebolehnya elakkan makan ubat lembutkan poop. Sbb tak semua ubat ibu preggy boleh makan. Kena consult doktor/gnae dulu. Banyakkan banyak sayur & buah sbb obimin/zincofer mmg buat sembelit sikit😂

makan buah betik kak, sebab dua tiga hr lepas saya susah membuang betul😂lepastu kakak ipar saya belikan buah betikkk, hr nie saje 3/4 kali klua masuk tandas.jd lega kak membuang

mkn bnyk mknn yg tinggi fiber. cth mcm pisang, betik, sayuran hijau, buah oren.. in Shaa Allah ok

makan buah naga sis..laju je membuang nanti

makan buah naga & buah pisang.

Bykkan makan betik