Random thought only

Hi just random thought. Kenapa ya ibu2 dan bakal ibu kat sini suka tanya pasal masalah kesihatan? Saya tak bitter pun cuma curious sebab kadang ada yg nampak serious & perlu consult doc tp masih tanya kat sini sbb nak tau pengalaman org lain dulu. Kalau pasal medical pls la terus jumpa doc. Risaunya kalau terlambat sbb menunggu org responds kat sini 😭

1 Balas

Saya rasa sebab sometimes ada certain masalah tak perlu jumpa doctor pun. So boleh jimat duit dekat situ. Satu lagi kalau kita google kan, sesetengah article bagitau pasal pregnancy omputih. Macam lain dengan kesihatan kita. Bagus lah jugak orang tanya dalam column ni sebab ramai je ibu ibu yang lalui pengalaman sama. Tapi bagi saya kalau orang tak reply soalan kita dalam masa 24 jam, baik terus jumpa doctor. Takyah menunggu dah

2y ago

kalau mcm musykil sikit2 tu faham. common problem boleh search je kat post. saya pun buat mcm tu. tp ada yg dah bleeding, keputihan banyak sakit sana sini, muntah sampai dehydrated, tu rasa mcm perlu pegi consult doc. sbb masa checkup pun nurse pesan apa2 terus ke emergency bawa buku pink. bayar rm1 je 🥲