Ruam susu dipipi

Produk apa sesuai utk menghilang ruam susu di pipi bayi...dan tips2 atau petua utk hilang ruam susu dipipi bayi

3 Balas

Tips nak hilangkan ruam susu di pipi baby... lepas habis nyusu.. lap dengan kain basah area pipi and muka dia supaya tiada bekas susu lebihan dari lekapan tadi... and sapu cream ruam.. mcm saya.. saya pakai snow white treatment lotion di muka baby and badan baby kalau ade ruam..

Sye lap muke dia dgn kapas & air. Lepas tu bile die tidur tu sye ambil sikit susu sye cuit skit kat pipi anak sye. Yg ambil susu sndiri letak dekat muke bby tu nurse kk yang ajar. Alhmdulillah esoknye ruam susu tu hilang.

Saya guna cetaphil baby lotion. tiap kali lepas mandi sapukan lama2 hilang ruam tu

1y ago

kat muka ya boleh letak lotion tu