Sakit badan baru 13weeks

Pregnant baru 13 weeks tp sakitnya badan sbb kerap muntah. Alahan masih ada even nk masuk 2nd trim dah. Boleh jadi ke sebab asik minum air sejuk? Spnjg pregnant tak boleh minum air masak/panas, bantai air sojuk je boleh 😭. #SeriusTanya

2 Balas

takde kena mengena dgn air sejuk 🥹 normal je awak masa pregnant ni. alahan ni senang citer ikut individu. ada yang berpanjangan. saya sendiri on/off sampai 3rd trimester.

4w ago

Oh baguslah kalau takde kena mengena air sejuk. Risau sbb asik minum air sejuk je alahan pula takde tanda nak berhenti 😢. Semoga diberi kesabaran dan kekuatan buat kita semua 😭

boleh je nak minum air sejuk... sy pun alahan smpai 2nd trim.. masuk 2nd trm lagi bnyk rasa sakit2 badan, lenguh2, kejang betis dan lain2..