14 minggu 6 hari

Pregnant 14 minggu 6 hari....msih kurangselera mkn..perut sebu...loya..kepala pening dan cpt penat...

81 Balas

saya pon dh 14 weeks lbh..stat mingu ke 12 jadi sakit kpala hmpir stiap ari..pg ptg siang mlm😗mkn msih blom.brselera.berat makin turun.alahan mcm 1st trimster dh kurg.tp selera blom ada & sakit kpala plk🌝

1y ago

Sama sis . Berdenyut teruk kepala dah hari ke-5 harini kepala berdenyut sampai pergi potong rambut pendek terus . Tetap sakit kepala jugak

saya baru nak masuk 8 week tapi dah muntah2 dan pening..lambat waktu makan je terus perut masuk angin muntah dan makan apa pn muntah termasuk la minum air..sampai lemah badan tak mampu nak buat apa..

saya pun sma dah msok 14w 1d still tkda slera nak mkn .. tgk mknan fav pun jadi tak lalu pandai muak 😣 skrng pun dah pndai memilih mkn , lpastu asyik nak baring je keja , kalau ddk pun tkdpt nk ddk lama² pndai jadi pening apatah lagi nak brdiri 5 mnit pun payah 😣😣

saya dlu 5bulan ke atas bru hlg alahan dan loya tu smua... truk jgk nasi xleh msk.. mkn apa saja msti kluar blk tmsok la buah buahan2... skrg Alhamdulillah dh blh mkn... tp slera xbrpa nk ada sngt

alhamdulillah sy msuk 13 week dah hilang alahan smua .. Cma tk ble hidu bau yg kuat je . sblm 13 week , alahan sy sngt teruk , bab mknn sngt memilih .. air masak pn tk ble nk mnum asal mnum asyik nk muntah ja😂 susah nk tdr smua .. dan alhamdulillah skrg dh okayy ..

sabar ye sis . saya pun 14 mnggu 6 hari jgk . tp ,alhmdulillah stakat ni selera makan tu mmg ade . muntah2 tu biasa . tp ,saya paksa jgk utk makan . cuma . muka lh breakout truk . kusam dgn berjerawat pasir 😇

sama lah saya .. dh 14 mnggu still xde slera makan .. makan pon yg dibuat dari tepung je ..nasi x usik ..lauk2 fav pon x mkn dah ..

2y ago

sama, telan nasi mcm tersekat dekat tekak

sy dh 14minggu 6hri....mkn masih x blh bau2 busuk xleh...yg paling teruk ..sy suka mrh2 kadang tu mcm Kene histeria pn ad...n mngis tampa sbb....mcm mne nk kawal emosi aek...😭

2y ago

Banyak rehat dan tenang minda sis. Saya pun begitu. Makan apa yang badan boleh terima. Makan sikit-sikit dan kerap. Saya banyak dgr surah maryam dan yusof. Banyak selawat. Bila marah mungkin badan tak sedap. Jadi rehat banyak sikit. Buat exercise. Banyak dengar perkara yang menghiburkan hati sis. Bunyi air sungai ke. Bacaan zikir ke. Membaca mungkin. Tengok rancanagn yang sis suka. Elakkan tengok cerita drama takut akan usik emosi sis lqgi. Bawak bincang dengan pasangan. Jalan-jalan ke. Semoga dipermudahkan urusannya sis

same jugak mcm sy 14 week xtahu nk mkn ape tgk mknn xde rse nk mkn tp terpakse mkn jugak dan sudahnya keluar balik..

2y ago

sama lah saya sekarang

Perut kerap rasa sebu. Angin je. Padahal dh makan sampai rasa nk penuh perut ni tp ttp sebu. Bdn pn xlarat asyik nk baring je. Bila berjalan je pening.