Tips bersalin normal plis

Plis share tips bersalin normal , first baby taktahu sangad em . Due date 12/10 ni 😢

2 Balas

bgantung kpd situasi. baby dan mommy... ikut pglman lpas, bukaan 4cm mnta ubt tahan sakit spy x hilg tenaga nk teran bila fully nt, jd bila dh 7cm slalu x lma pon baby nk kluar.. bila rasa berat kt bawah, kpla baby dh trun, contraction tu akn buat kita auto teran, jd msa tu baru teran.. posisi tinggikan katil, tgan pegang buku lali baru teran.. teran xde suara, teran perut... sblum tu nurse akn bg ubt bontot utk mbuang msa bukaan sikit.. tu kalau baby normal. tp kalo jntung baby drop, emergency cesear... semua tu x pasti kadg kita pilih normal end up cesear..tp 2 2 ok... asalkan selamat..

hye Mommy ap khabar?