Ujian fasting glucose tinggi

#pleasehelp result ujian tinggi , ada apa2 tips utk kurangkan glucose?Saya suka sgt makan buah2 masa hamil .

6 Balas

Sy kategori obes tpi syukur dua kali mnum air gula,2kali check tak sngkut 😃 mak sy ckp tkda msalah gula tnggi sbb spnjang sy prgnant ,sy tk prnah mkn lewat malam/tak prnah makan lebih dri jam 10pm dan sllu tdur awal. Tpi sy ada jgak mkn manisan tpi sy had kan 1hari 1jnis mnisan 1bngkus je

Amalkan pemakanan no sugar less carbohydrate. Untuk buah yg tak banyak fructose ; acvacado, strawberries, blueberries, keluarga berries, sedikit portion dragon fruit, jambu batu, belimbing, mangga muda. Kerapkan senaman ; briskwalk

sy pun sangkut gdm minum gula haritu. pisang mmg x blh mkn, spnjg mngandung bnyk amalkn buah pisang kaki..hb pun cantik sepanjang mengandung. mkn betik pengganti pisang utk elak sembelit.

sy 25/2 nie minum air gula...risau gak sngkut sbb dekat buku ada tulis risiko sngkut gdm...mudah2an xsngkutlah...

Cuba try makan buah delima.

3mo ago

Kalau mcm tu Kena try cara lain sis..

makan peria katak