Baby saya 1 bulan 20 hari selesema dan batuk. Any home remedies yang sesuai ?

#pleasehelp kesian tengok dia selesema#firstbaby #firstmom

6 Balas

saya guna sterimar / minyak wagas(cengkih) roll dkat dada/blkng dada dan tapak kaki / you baby cream sapu nipis celah ketiak celah lengan celah paha dan blkng betis ,tapak kaki blkng bdan dan dada tmsuk leher ,hidung dan atas kpla ..jngn lupa beli sedut hingus bby brand autumnz paling bgus laju je kluarkan hingus bby ..bby pun lena je tdo

kalau ubat klinik, sterimar membantu.. kalau petua tradisional, slalunya org tua² ckp pakai kunyit hidup, kikis kluarkan kunyit n sapu di batang hidung.. 1 lagi kalau mak sy, dia guna gambir.. cara sama mcm guna kunyit hidup.. ada jual di sesetengah kedai india yg jual bunga² dan daun sirih.. cubalah mana yg mujarab.. kesian baby..

Kunyit hidup sapu di btg hidung, bawang merah potong letak dlm bekas, tempatkan dekat dgn anak sis.. selalu bwg merah ni akan serap virus2 yg ada.. Ada yg letak bawang kat tapak kaki, kentang la rasa xperlu kut sbb takut kulit bayi xtahan nnti .

selsema boleh pakai sterimar or ubat titik khas utk selsema. batuk ni doktor tak suggest sgt la, tapi kalau teruk maybe diorang bagi yg pasti kita la kena kerap bagi susu kt dia.

sy biasa bakar bawang putih.. dan penyek dlm minyak masak dan sapu di dada dia blkg dia dan hidung ckit.. vicks pun sy guna jgk tp yg khas utk baby

sterimar