Minta share petua atau tips

#pleasehelp haii mommies and daddies :) ada tak cara2 utk hilang atau kurangkan peluh bawah boobies kita ni? 😅 maaf jika soalan agak straight forward...

13 Balas

sy yg nak masuk trimester ketiga ni pun boob bau ashem , bra maternity dahla cukup2 ja beli 😂. kalau dh peluh abis tu , masih btahan pakai bra yg dh bepeluh , nk tukar mls pulak sbb stok sikit ja😂 esok lusa nak pakai lg. Nak cuci tak berapa cpt kering 😂 alasan ja

sy tiap hari alami bnda ni sbb buah dada jenis betik. mmg genetik, xleh buat apa kdg nk kluar, sy lapik tissue jenis tebal kt situ selit dlm bra. klu berpeluh teruk kdg boleh smpai sakit dan melecet berair. sabar jelaa 😂

sy ada masalah sama.doktor suruh letak kain bawah lipatan tu.selit kt bra kita belah bawah.dan 1 lg kain celah antara kiri kanan boobies.alhamdulillah bawah tu saya dh ok.tinggal parut je

Kalau ada bath tub, cuba rendam dgn salt sikit. Tak lah terus stop. Sebab hormon kita fluctuate, itu yang peluh sana sini hihihi. I understand the struggle

rasanya tak ada tips..kebanyakkan wanita lpas bersalin ada berpeluh bawah breast..biasalah lpas beranak breast jd kendur ckit normallah peluh bawah tu..

Saya x berpeluh sbb breast tk besar sgt jd tkde lipatan kt bwh breast 😅, tp boleh juga letak bedak selain dr letak kain 🤗

biasa mmg cmtu..xde tips,myb boleh kerap tukar bra ke,pki 2-3helai sehari..

sya letak tuala kcik bawah boobies😂 mmg normal kalau berpeloh

tiada tips :( saya lepas bersalin lagi teruk berpeluh 😌

1y ago

ada pad. tapi bawah di bawah breast yg selalu berpeluh. saya pernah juga letak towel, tapi memang sensitive sgt area situ. memang akan naik ruam. kena kerap mandi dan tukar bra. 😊

klu kt umah, sye x pki bra trus.. lg2 klu cuaca panas..