naik kan berat janin

please bagi tips macam mana nak naik berat badan baby.. sekarang 34 minggu 3 hari baby 2113gm je 😭 doktor cakap baby kecik .#pleasehelp

4 Balas

Saya masa 31 minggu 2kg. Hari tu 36 minggu scan dah 3.1kg. Hari tu pakar pakar bagi surat utk masuk wad 39weeks nak induce. 19/10 I masuk wad. Saya banyak minum soya m. pasal I tak boleh minum susu.. kalau I minum susu I muntah. Pakar suruh I control mkn. taku lagu 3 Minggu baby cepat besar. since Dia ckp, I mkn byk pasal mlm² anak I lapar.. selalu tendang². tak nak bagi tidur. once dah makan Baru I boleh tidur. I pun takut juga nanti deliver susah.

xpe sis biar bby mmbsr kt luar,,,sya 38w 2d berat bby 2.4 je sb ank2 sya brsalin smua kecik2 ,,2.4 yg abg,,2.6 yg adik,,ni pn kecik jgk,,kecik2 sng nk teran,,klu xd mslh apa2 ok dh tu sis,,sy lbh suka bby mmbsr kt luar dr dlm perut ti dh kuar bg susu byk2 inshAllah sihat☺️

34 minggu kan? anggaran berat dalam apps ni 34 minggu mmg 2.1kg.. saya masa 34 minggu dan follow up dgn pakar, berat kurang sikit pun pakar still cakap normal.. kenapa Dr cakap baby kecik pulak? 🤔

2y ago

Ooo kiranya bukan berat keseluruhan baby la kan.. ukur lilit perut baby yang kecik tu. Try awak minum susu. Haritu pun dr tengok baby saya ingatkan kecik, kalau kecik dia kata memang kene induce. Keep strong mama 😊 insyaallah lagi 2 mggu okay tu

kes sis sme dgn Sye😅 skrg dh 38w5d,dktr scan masa 36w,bby kecik😬 jumaat ne nk kne jmpe pakar semula,utk scan bby..hrp2 ok dh lah🥰 Klau tak kne paksa bersalin jgk😥