38w5d hari ni. Perlu ke hospital atau tak payah dulu?

Perut mengeras dan sakit dah dekat 20 kali dari 3 pagi tadi. Tapi tak ada ape2 tanda darah atau lendir. Sakit pun bukan mcam nak meneran. Perlu ke hospital terus atau tunggu betul2 kerap? Gerakan baby kurang dari hari yg lepas mngkin sbb asyik duk mengeras je. Terima kasih#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Pergi je lah hospital utk cek bukaan. Kadang setiap org x sama kan tanda dia. Btw, hari tu saya mcm awak jugak, mengeras lebih 40 kali lah dlm sehari tu. Mengeras dlm 5minit sekali selama 5-6jam. Then g hospital ada bukaan 2cm. Bila tgk bacaan ctg, contraction x kuat sgt, doktor suruh balik. Skrg 39minggu

2y ago

Ohh mcam tu yee. Ok2. Terima kasih yee

sebaiknyee sis pegi hospital trus.. Nurse tmpt sy cek up tu pesan jgn tgu ade sume tanda bru pegi spital, pegi je utk kebaikan baby ngan mommy ☺️

2y ago

Hehee. Ok2, terima kasih😊

aah sb dh 38 week better ke hospital lah.. Doctor akan trus bgi bersalin huhu

Awak dh pergi ke hosptal?

2y ago

Sy belum pergi. Sbb slepas tgh hari tadi dah takde mengeras. Ade skali dua jee. Pastu baby pun gerak mcam biase. So takde risau sgt. Sbb nurse ada wsp sy bagitau, klau dah takde mengeras kena pantau gerak baby. Klau kurang dri biase terus pergi hospital.