38w2d perut kerap mngeras

Perut kerap mengeras. Tp gerakan baby ok. Tu tanda2 mau bersalin ka? Belum ada kluar tanda2 lain lagi. Mau pegi hospital takut kena suruh balik rumah. Jadi kerja pula turun naik. Jarak ke hospital ambil masa lbih kurang 40min. #firstmom #bantusharing

2 Balas

Kerap yg mcm mana tu? Klu selang sejam ada sekali dua..tu false contraction. Kerap keras nk bsalin ni dia selang 5-10 minit ada keras & sakit mcm senggugut tu.

2y ago

dlm sejam ada la skli dua. lpas tu akan mngeras lg. tp tiada rasa sakit apa2. ow ok. tq respon nya.

cek berapa kerap ya..

2y ago

skrg 39w3d blm ada lg tanda2 mau bsalin 😅