38 minggu..

Perut kerap mengeras tapi tak ada turun tanda lagi tak ada rasa sakit lagi. Normal ke mcm ni? Apa tanda2 perlu ke hospital?

4 Balas

normal. saya pun mcm tu, esok 38w. sis belek buku pink kat belakang tu ada tulis tanda2 perlu ke hospital. antaranya contractions kuat atau rapat2 tiap 5 minit sekali, turun darah, pecah ketuban, baby kurang gerak.

Kalau nak tunggu 5 minit contraction, sis kena pastikan jarak rumah ngn hospital berapa lama, Saya anak sulung dulu, 10 minit contraction baru pi, sampai hospital dah buka 8cm, nasib baik la,

Kalau takda rasa sakit tu lg biar sampai turun tanda tp kalau dah rasa sakit / tak sedap hati pergi pac terus jgn hold sbb sis dah 38week bila2 boleh beranak☺️

Sy Hari ni 38week...Sama MCM awak