Baby sy 8bln sembelit pertama kali,sy jadi risau dan tidak tahu nak buat apa

Pertama kali bayi sy mengalami sembelit pd umur 8bln,sy menjadi risau dan panik bila melihat bayi menangis kuat seperti kesakitan dengan merangkak tak berhenti.sy panik bila melihat bayi meneran keras sambil menangis tapi tiada berak yg keluar.mcm2 benda negatif sy fikirkan.sy pergi berjumpa doktor dan bayi sy d periksa.Dktor ckp bayi sy kembung..selepas bayi sy mkn ubat kembung,baru dia berak dan lebih tenang..semoga baby sy cpt sembuh. #bantusharing #seriusnanya #ingintahu #produknatural

2 Balas

saya bg baby saya mkn puree buah pear. alhamdulillah serasi lawas berak dia 😊

Mungkin puan boleh lebihkan sayuran & buahan dalam diet harian anak😊