Tumpang tanya saya tgh pregnant anak first 😊

Pernah tak ibu ibu diluar sana tiba tiba ada keputihan yang berwarna coklat coklat kdg2 ketul kdg2 lendiran macam tu, perlu ke refer klinik kesihtan atau biarkan saja ? terima kasih

6 Balas

sy pernah mengelami keputihan yg teruk sgt,smpai effet le baby . first time ngandung. keputihan tu mmg sy ada di zaman muda,smpai dh mengndung lagi teruk keputihan saya. smpai ada jangkitan. refer dokter,dokter than ward,duduk dlm 3 hari dkt ospital,dokter bagi air cuci dkt kelamin dgn ubat antibiotics, alhamdulillah keputihan sy dh pulih. skrg tgh mengandung anak no 3 xde lagi keputihan,cuma ada keluar lendih² ,tpi xgatal pon ,cuma basah gitu jer.

4mo ago

sy tak ingat lah mom, ubat cuci tu dlam botol merah , wangi sabun cuci tu, dri hospital .

Sy alami semasa awal² kehamilan. Risau jgk sbb takut bleeding. Tapi setelah survey perkara tu dikatakan normal sbb penempelan pada rahim cuma jika terlalu byk & berpanjangan kena pergi klinik. Kurangkan buat kerja² berat & jgn stress².

Baik refer je doctor . Saya baru 14 w , ada keputihan sejak bujang lagi . Tapi keputihan tu normal jee takde bau dan warna putih. Bila doc masukkan muncung itik amik sample keputihan resutnya positive gbs

saya bru 13 minggu , tiap pagi bangun je mesti dekat perut hampir2 dekat poet tu sakit . sbb salah tidur ke apa ke tk taw la

better bgtau dr. la, sbb takut jangkitan ke apa,

Better dapatkan pandangan doktor ya