Saki kepala@migrain

Pernah ke ibu2 sakit kepala@migrain ketika hamil.. adakah normal tu .. sb bila urut2 dkt kepala rs nk munta je..???.. xnk la mkn ubt thn sakit or panadol skrg juz ltk mnyk angin je untk krgkn sakit

11 Balas

Sy penah kena migrane waktu 3rd trimester. Dah tunggu masa nak branak dah. Gi hospital trus kena admit. Sb dkter ckp bahaya utk bayi. Tapi masa kena 1st trimester dokter kata ok je... Just makan ubt yg dokter bagi. Then ok..

Normal... Sy 1st & 2nd trimester pening dan muntah.. Sy takut nk mkn ubat pcm masa preggy cuma bertahan dgn ubat angin, mnum air masak bebanyak dan tidur.. In shaa Allah 😊

sy pernah .. heavy migraine .. mmg tkleh tahan .. g checkup laa , tkdapat elak dah kena makan ubat utk reduce kan dia alhamdulillah pastu okayy 🌸

Sama ngn sy...sakit kepala xbleh bwk bincg...mnyk angin slalu ad kt tngn...rsa nk nangis...time tdo selalu letak tngn suami kt kepala suruh picitkn

Sma la dgn sya sis,usia kdgn msuk 14mggu,morning sickness hilang sdh ,tpi sakit kepala yg ada..

Biasa sebab angin tu sis.. satu lg stress.. sy kena ms 1st trimester..

Normal..mkn panadol.. Check BP jgk jika ade alatan bp dirumah.

Bile kne migrain sy akn tidur sis..jgn tgk cahay..mkn penadol

Normal sis .tpi klu bole jgn mkn ubt

Normal..bertabahlah😊