Nafas berbunyi

Hi, perlukan tips bayi saya baru 2 bulan and tiapkali tidur mesti hidung berbunyi macam tersumbat tapi bila siang okay takde pula bunyi. Ada tips ke nak rawat? Tq in advance ?

2 Balas

Hai sis .masih tersumbat ke hidung baby..hidung anak sye pon same..kene bwk jmpe doctor ke?die baru 2 bulan

4y ago

Sy bawak jumpa doktor kena neb and sedut kahak. Doktor suggest ikhtiar minyak telon yg sesuai and kerap mandikan air hangat letak lemon. Selalu tepuk percussions bantu baby longgarkan kahak. Masih ada lagi bunyi hidung sumbat tu tapi dah kurang dah and baby pun tidur lena je. Doktor kata biasanya umur 4 bulan nanti akan okay. If suhu anak awak tinggi 37.5 ke atas better bawak pi doktor.