Jumlah ank ideal zaman sekarang

Perlukan pendapat mommies. Zaman sekarang ni kan agak2 brpa orang anak consider ideal? 3 ok ke? Tanya ni sebab sya baru berkahwin, so far takde fam planning ke apa just nak kan pendapat je. Sya personally ok je if husband nak anak lebih sorang cuma takut tak terurus pulak 😅🥲 Sya ni bekerja 9-5, risau ada anak sorang pun tak terjaga, kang saya dah rupa mak lampir, lari pulak laki sya cari pompan lain 🥹

25 Balas

For me it's too subjective. Bergantung pada rezeki, household financial and readiness of husband and wife.

jaga anak 1 dlu bru blh fikir ke depan. bg ada pengalaman dlu. dan Klau blh jarakkan ank 2 tahun

apa2 pun kesihatan mental sis, kena tgok kita ok atau tak, seterusnya ekonomi kita Dan sbgainya

Aimy👩🏿‍🍼🦖🍫🍿🧋🍼🚦🚥📺📒🔈🔇🔉🔊🇨🇼

Try 1 dulu baru boleh nampak. Tiap anak x sama ragam die